Kalbų savaitė – Europos kalbų dienai paminėti

Rugsėjo 20-24 d. progimnazijoje vyko kalbų savaitės renginiai. Su pradinių ir penktų klasių mokiniais daug nuveikė mokytojos N. Polosuchina ir L. Kuntyš: ketvirtokai varžėsi viktorinoje „Countries and Nationalities“, trečiokai – „Food Quiz“, o penktokai atliko užduotis tema „Flags and Greetings“. 5-8 klasių mokiniai išbandė jėgas mokytojos A. Nagreckienės parengtoje klausymo viktorinoje „EU Languages“.

Išskirtiniame renginyje dalyvavo 5a klasė (kl. vad. L. Kuntyš), kurią rugsėjo 23 d. bibliotekininkė Tatjana Babina pakvietė dalyvauti popietėje “Užsienio rašytojai – vaikams“. Renginio tikslas – paskatinti vaikus prasmingai praleisti laisvą laiką ir atkreipti dėmesį į skaitymo svarbą. Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti užsienio rašytojų knygų parodą, pamėginti atpažinti vėliavas, šalis, kalbėjo apie tų šalių rašytojus ir jų knygas, dalyvavo viktorinoje apie rašytojus ir jų kūrinius. Vaikai puikiai pasirodė, nes jau yra perskaitę daug knygų ir nori skaityti ir rusiškai, ir lietuviškai, ir net angliškai!

Ir nors dėl pandeminės situacijos negalėjo vykti bendri renginiai, visą progimnazijos bendruomenę apjungė šiemet surengta akcija „T-Shirt Language“, kuri visą savaitę kvietė visus mokinius ir mokytojus paminėti Kalbų dieną apsivelkant marškinėlius su įvairiausiais užrašais skirtingomis kalbomis. Akcijos koordinatorė anglų k. mokytoja A. Nagreckienė dėkoja ypač aktyviai dalyvavusioms 5b, 5c, 6a ir 8b klasėms.

Kalbų savaitės akimirkos – nuotraukų galerijoje ir pristatyme (peržiūrėti).