Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos šeštokų viešnagė Klaipėdos „Santarvės“ progimnazijoje

Penktadienio rytą 6c klasės mokiniai, jų auklėtoja Deimantė Brazdeikytė ir projektą „Tyrinėjimų menas“ kuruojanti mokytoja Auksė Naujokienė viešėjo Klaipėdos “Santarvės” progimnazijoje. Ten vyko “kūrybininkės” Ingos Norkūnienės ir „Santarvės“ progimnazijos mokytojų organizuotas renginys “Aš ir mano herojus”.

Net iš kelių miesto progimnazijų – M. Gorkio, “Gabijos” ir Liudviko Stulpino – sugūžėję mokiniai susiskirstę į mišrias komandas turėjo ant lapelių užrašyti savo herojaus vardą, o vėliau visi kartu kūrė istoriją, kurioje veikė jų herojai. Darbas mišriose grupėse kai kuriems mokiniams buvo tikras iššūkis – teko kalbėti net keliomis kalbomis: lietuviškai, rusiškai ir angliškai. 

Liudviko Stulpino progimnazijos mokiniams jaudulio renginio metu netrūko – padedami režisieriaus Tomo Jašinsko jie pristatė per kelis mėnesius sukurtą savo dainą ir vaizdo klipą.  

Programa ,,Tyrinėjimo menas: partnerystės kuriančioms mokykloms“ yra bendras asociacijos ,,Kūrybinės jungtys“ ir Britų tarybos projektas. Jos įgyvendinimą finansuoja Britų taryba ir Lietuvos kultūros taryba.