Tarptautinis knygų skirtukų mainų projektas

Jau keletą metų mūsų progimnazija aktyviai dalyvauja tarptautiniame „Bookmark Exchange Project„ knygų skirtukų mainų projekte.

 Šis projektas apima mokyklas iš įvairių pasaulio šalių, mokiniai iš bet kurios pasaulio vietos siunčia vieni kitiems savo pagamintus knygų skirtukus.

 Skirtukų mainų projektas yra paprastas, įdomus būdas dalintis skaitymo malonumu ir susirasti naujų draugų, naudojantis mokyklų bibliotekomis visame  pasaulyje.

   Šiame projekte dalyvavo  mūsų progimnazijos 1-7 klasių mokiniai. Mūsų progimnazijos mokinių su mokytojais kūrė savo rankų darbo knygų skirtukus. Juos dekoravo įvairiausiais simboliais, užrašė linkėjimus lietuvių ir anglų kalbomis.

Mūsų progimnazijos mokinių pagaminti skirtukai iškeliavo į Portugaliją, Jungtines Amerikos Valstijas, Indiją,  Kroatiją. Visai neseniai sulaukėme skirtukų iš savo partnerių. Mainai pavyko! Smagu dalyvauti projekte, kuris skatina mokinių bendravimą, kūrybiškumą, dalijimąsi skaitymo malonumu.

Progimnazijos skaitykloje  šiuo metu veikia iš Portugalijos, Kroatijos, Rumunijos  mokinių kurtų knygų skirtukų paroda. Kviečiame aplankyti.